Jahňacie kotlety na strapačkách

in
Jahňacie kotlety na strapačkách

INGREDIENCIE:

na 2 porcie:

  • 6 jahňacích kotliet
  • 3 väčšie zemiaky
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 1 väčšia červená cibuľa
  • 150 g prerastenej slaniny
  • 250 g kyslej kapusty
  • lyžica bravčovej masti
  • 2 bobkové listy
  • 3 guličky nového korenia
  • štipka mletej rasce
  • pažítka na ozdobenie

POSTUP:

Najskôr si pripravíme strapačky a to tak, že si nastrúhame 3 očistené zemiaky, do ktorých pridáme múku, vajíčko a lyžičku soli. Vymiešame hustejšie cesto a lyžicou naštikáme strapačky do vriacej vody. Keď strapačky vyplávajú navrch, ešte chvíľku povaríme a následne scedíme a zachladíme v studenej vode. Následne si pokrájame prerastenú slaninu na malé kocky a na malom množste tuku opečieme do zlatohneda. K opraženej slanine pridáme červenú cibuľu, nové korenie, štipku mletého čierneho korenia, štipku rasce, chvíľu všetko spolu orestujeme a pridáme kyslú kapustu. Kapustu podusíme pár minút, aby sa všetky chute prepojili a pridáme hotové strapačky. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením podľa chuti. Na rozpálenej panvici si na malom množste tuku ugrilujeme osolené a okorenené jahňacie kotletky 3 minúty z každej strany do zlato hneda. Kotletky po ugrilovaní necháme chvíľu odležať a podávame na kapustových strapačkách dozdobené jemne nakrájanou pažítkou.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s chef_from_thewoods