INGREDIENCIE:
na 2 porcie:
- 6 jahňacích kotliet
- 3 väčšie zemiaky
- 200 g polohrubej múky
- 1 vajce
- soľ
- čierne mleté korenie
- 1 väčšia červená cibuľa
- 150 g prerastenej slaniny
- 250 g kyslej kapusty
- lyžica bravčovej masti
- 2 bobkové listy
- 3 guličky nového korenia
- štipka mletej rasce
- pažítka na ozdobenie
POSTUP:
Najskôr si pripravíme strapačky a to tak, že si nastrúhame 3 očistené zemiaky, do ktorých pridáme múku, vajíčko a lyžičku soli. Vymiešame hustejšie cesto a lyžicou naštikáme strapačky do vriacej vody. Keď strapačky vyplávajú navrch, ešte chvíľku povaríme a následne scedíme a zachladíme v studenej vode. Následne si pokrájame prerastenú slaninu na malé kocky a na malom množste tuku opečieme do zlatohneda. K opraženej slanine pridáme červenú cibuľu, nové korenie, štipku mletého čierneho korenia, štipku rasce, chvíľu všetko spolu orestujeme a pridáme kyslú kapustu. Kapustu podusíme pár minút, aby sa všetky chute prepojili a pridáme hotové strapačky. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením podľa chuti. Na rozpálenej panvici si na malom množste tuku ugrilujeme osolené a okorenené jahňacie kotletky 3 minúty z každej strany do zlato hneda. Kotletky po ugrilovaní necháme chvíľu odležať a podávame na kapustových strapačkách dozdobené jemne nakrájanou pažítkou.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s chef_from_thewoods