Francúzske toasty

in
Francúzske toasty

Ako lepšie začať víkend ako skvelými sladkými raňajkami? Francúzske toasty jednoducho musíte milovať. Potešte seba alebo svoju polovičku a pripravte si raňajky do postele.

INGREDIENCIE:

na 2 porcie budeme potrebovať:

  • 6 ks vianočky alebo 6 ks plátkov toastového chleba
  • 2 vajíčka
  • 2 dcl mlieka a trošku smotany na šľahanie
  • 1 ČL škorice
  • 1 PL vanilínového cukru
  • štipku soli
  • maslo na vyprážanie
  • jahody, maliny, čučoriedky
  • javorový sirup alebo práškový cukor

POSTUP:

Toasty alebo vianočku si nakrájame a na 5-10 minút ich opečieme v trúbe na 180 stupňov. Získajú tak chrumkavú kôrku, aby sa pri obaľovaní nerozmočili. Zatiaľ si nachystáme zmes na obaľovanie. Mlieko, vajcia, trstinový cukor, vanilku, mletú škoricu a štipku soli si rozšľaháme v miske. Opečené toasty vyberieme z trúby a namočíme do pripravenej zmesi. Z každej strany obalíme asi na 20-30 sekúnd. Na strednom ohni rozohrejeme panvicu, na ktorú pridáme maslo a následne toasty opečieme z oboch strán.

TIP: Aby boli toasty ešte chrumkavejšie, môžeme ich upečené ešte na pár minút vložiť do trúby.

Pripravené francúzske toasty poukladáme na tanier, posypeme kúskami ovocia, polejeme javorovým sirupom alebo poprášime cukrom.

Dobrú chuť!