4 porcie, 45 minút
Chrumkavý snack k filmu bez výčitiek? Skúste domáci pečený cícer, ktorý je tak jednoduchý na prípravu a chutí vynikajúco. Ochutiť si ho môžete korením, na aké práve máte chuť, ja ich zakaždým obmieňam. V teplovzdušnej fritéze sa pripraví úplne jednoducho, no ak ju nemáte, pokojne si ho upečte v rúre na plechu vystlatom papierom na pečenie.
INGREDIENCIE:
- 200 g sušeného cíceru
- 1 PL oleja
- 1 PL korenia (bylinkové maslo, čili, kari, cesnakové…)
POSTUP:
Cícer namočíme na noc do vody. Potom ho prepláchneme, osušíme v utierke a v miske zmiešame s olejom a zvoleným korením. Cícer pečieme v teplovzdušnej fritéze, prípadne v rúre približne 40 minút pri 190 stupňoch do zlatista. Občas ho odporúčam prehrabnúť.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.