INGREDIENCIE:
pre 2 porcie budeme potrebovať:
- 200 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 200 g tmavých šampiňónov
- hrsť listového špenátu
- 70 g masla
- olivový olej
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 šalotku
- soľ
- mleté čierne korenie
- píniové oriešky na posypanie
- parmezán
POSTUP:
Na 200g hladkej múky pridáme 2 vajíčka aspoň veľkosti M, štipku soli a 2 lyžičky olivového oleja. Všetko spolu vymiešame na hladké cesto, necháme aspoň 30 minút odpočívať a môžeme vaľkať. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 2-3 mm, či už pomocou mlynčeka alebo ručne nakrájame rezance o šírke cca 7 mm a necháme ich chvíľu preschnúť. Cestoviny varíme cca 1 minútu vo vriacej osolenej vode.
Na rozohriatom olivovom oleji opražíme najemno nakrájanú šalotku a nadrobno posekaný cesnak. Keď cibuľa chytá zlatistú farbu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a chvíľku všetko orestujeme, osolíme a dochutíme mletým čiernym korením. Takto orestované šampiňóny podlejeme troškou vody z cestovín a chvíľku podusíme. Nakoniec pridáme kocku masla, 2 lyžice najemno nastrúhaného parmezánu, hrsť čerstvých špenátových listov, všetko spolu premiešame, pridáme uvarené cestoviny a podávame posypané nasucho opečenými píniovými orieškami.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s chef_from_thewoods.