INGREDIENCIE:
na koláč s priemerom 30 cm budete potrebovať:
cesto:
- 150 g hladkej múky
- 150 g polohrubej múky
- 175 ml polotučného mlieka
- 60 g práškového cukru
- 1 vajíčko
- 7 g sušeného droždia
- 75 ml repkového oleja
- štipku soli
tvarohová plnka:
- 250 g tučného tvarohu
- 50 g práškového cukru
- 1 vajíčko
mrvenička:
- 60 g masla
- 90 g práškového cukru
- 80 g polohrubej múky
na vrch:
- 200 g mrazených lesných čučoriedok
- práškový cukor na posypanie
POSTUP:
V miske zmiešame múky s cukrom. Urobíme v strede dieru, do ktorej pridáme mierne teplé mlieko a rozdrobíme droždie. Pomocou lyžice droždie zamiešame. Pridáme vajce, olej, soľ a dobre zamiešame. Ideálne varechou. Vznikne také hustejšie cesto, ktoré pomocou varechy prenesieme na vymazaný a pomúčený plech na pečenie. Na končeky prstov si dáme trochu oleja a pomocou prstov cesto roztlačíme po celom plechu. Tvaroh, cukor a vajíčko dobre premiešame a rovnomerne navrstvíme na cesto. Na posýpku zmiešame všetky suroviny, ručne spracujeme na mrveničku. Na koláč dáme mrazené čučoriedky a bohato ho posypeme pripravenou mrveničku. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 50 minút. Pred podávaním ho necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.