Crème brûlée

in
Crème brûlée

Úplná klasika! Ja ju mám radšej s 1/2 smotany na šľahanie a 1/2 mlieka. Príde mi ľahšia. Dá sa piecť aj kratšie vo vodnom kúpeli na 160°C cca 30min. Keďže u mňa doma si ju samé robia moje deti, tak toto je bezpečnejší spôsob.

množstvo porcií: 6
pečenie: 45-50 minút (100°C)

INGREDIENCIE:

  • 100 g vajec (cca 3-4 vajcia)
  • 60 g kryštálového cukru
  • 1 ks vanilkového struku
  • 0,25 l mlieka
  • 0,25 l smotany na šľahanie
  • hnedý cukor

POSTUP:

V miske zmiešajte žĺtka s cukrom a vanilkou. V hrnci zohrejte mlieko a smotanu. Cez sitko nalejte na žĺtkovú zmes zohriate mlieko so smotanou a ihneď miešajte. Nalejte do pripravených ohňu vzdorných misiek. Pečte na 100°C cca 45-50 minút. Stred sa musí ešte pri mykaní triasť. Odložte ich do chladničky minimálne na 2 hodiny.

Pred konzumáciou ich jemne cez sitko poprášte hnedým cukrom. Pištolou cukor roztopíte a postup ešte raz zopakujete. Musí sa vám vytvoriť chrumkavá cukrová vrstva.

Bon appétit!