INGREDIENCIE:
- 200 g cestovín (kolienka)
- 1/2 PL olivového oleja
- 150 g mrazeného hrášku
- 2 menšie hlavičky jarnej cibuľky
- soľ
- čierne korenie
na tofu slaninku budeme potrebovať:
- 120 g údeného tofu
- 1 ČL olivového oleja
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 ČL javorového sirupu
- štipka škrobu
- 1 PL vody
na kešu dressing budeme potrebovať:
- 150 g nesolených, nepražených kešu orechov, namočených v studenej vode cez noc
- 200 ml nesladeného sójového mlieka
- 6-7 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL soli
- 2 PL nasekaného čerstvého kôpru
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 1 PL nasekanej jarnej cibuľky
POSTUP:
Cestoviny si uvaríme v slanej vode. Po uvarení ich scedíme a hneď premiešame s olivovým olejom, aby sa nelepili. Necháme ich vychladnúť a zatiaľ si pripravíme kešu dressing rozmixovaním všetkých ingrediencií. Podľa chuti pridáme trocha viac soli či citrónovej štavy.
Tofu si nakrájame na drobné kocky a opekáme ho na panvici na oleji približne 5 minút dozlatista za občasného premiešania. V malej miske si zmiešame sójovú omáčku, javorový sirup, škrob a vodu. Zmes vylejeme na tofu a všetko spolu poriadne premiešame a necháme ešte pár sekúnd opiecť na panvici. Necháme vychladnúť.
Vo väčšej miske zmiešame dokopy cestoviny s približne 2/3 pripraveného dressingu. Pridáme hrášok, opečené tofu a bielu časť jarnej cibule nakrájanú nadrobno. Všetko spolu poriadne premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením.
Cestoviny do seba časť dressingu vpijú, preto zvyšný dressing pridávame až tesne pred podávaním. Môžeme ozdobiť kôprom či petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s maktarinka.