Čerešňová bublanina

in
Čerešňová bublanina

INGREDIENCIE:

na plech s rozmermi cca 35 x 24 cm budeme potrebovať:

  • 4 vajíčka
  • 200 g cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 200 g hladkej múky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • kôru z 1/2 citróna
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • cca 800 g čerešní s kôstkou
  • múku a maslo na vymazanie plechu + práškový cukor na posypanie

POSTUP:

V miske vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme smotanu a olej a dobre premiešame spolu s vanilkou. Postupne primiešame múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Bielka vyšľaháme do tuha a opatrne primiešame k zvyšku. Cesto vylejeme do vymazanej formy a naukladáme ovocie. Pečieme pri 170 stupňoch približne 50 minút, resp. pokiaľ nie je cesto upečené (test špajdlou). Pred podávaním necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.