INGREDIENCIE:
na plech s rozmermi cca 35 x 24 cm budeme potrebovať:
- 4 vajíčka
- 200 g cukru
- 100 ml rastlinného oleja
- 100 ml smotany na šľahanie
- 200 g hladkej múky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- kôru z 1/2 citróna
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- cca 800 g čerešní s kôstkou
- múku a maslo na vymazanie plechu + práškový cukor na posypanie
POSTUP:
V miske vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme smotanu a olej a dobre premiešame spolu s vanilkou. Postupne primiešame múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Bielka vyšľaháme do tuha a opatrne primiešame k zvyšku. Cesto vylejeme do vymazanej formy a naukladáme ovocie. Pečieme pri 170 stupňoch približne 50 minút, resp. pokiaľ nie je cesto upečené (test špajdlou). Pred podávaním necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.