INGREDIENCIE:
pre 2 porcie budeme potrebovať:
- 1 bravčovú panenku
- 3-4 hríby (môžeme nahradiť hnedými šampiňónmi)
- 50 g slaniny
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 50 ml oleja
- soľ
- 50 g masla
- mleté čierne korenie
- baby zemiaky
POSTUP:
Bravčovú panenku odblaníme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Panenku opečieme na rozpálenej panvici približne po 4-5 minút z oboch strán, zabalíme do alobalu a necháme chvíľku odpočinúť. Medzi tým si v panvici po panenke spražíme 50g nadrobno nakrájanú slaninu. K opraženej slanine pridáme na malé kúsky nakrájané lesné huby (hnedé šampiňóny, tie chutia a voňajú lepšie ako biele) osolíme, jemne okoreníme a restujeme, kým huby nezačnú púšťať vodu. Následne pridáme šľahačkovú smotanu a omáčku prevedieme varom. Podľa chuti dochutíme soľou a mletým čiernym korením a tesne pred dokončením pridáme malú kocku masla. Viac druhov tuku, viac chutí. Baby zemiačky uvaríme v osolenej vode a pred podávaním ich zľahka poopekáme na troške oleja. Do taniera naservírujeme omáčku, panenku nakrájanú na pníčky, opečené zemiaky a dozdobíme viedenskou cibuľkou a petržlenovou vňaťkou. Ak by vás zaujímalo, čo sú tie ružové guličky, je to ružové korenie. Má príjemnú sladkastú a korenistú chuť.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s chef_from_thewoods.