Kačacie prsia so šípkovým demi glace a hokaido pyré

in
Kačacie prsia so šípkovým demi glace a hokaido pyré

INGREDIENCIE:

na 2 porcie budeme potrebovať:

  • 2 kačacie prsia
  • 1 menšiu hokaido tekvicu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 PL oleja
  • 100 g masla
  • tymián
  • 100 g demi glace
  • 1 PL šípkového džemu
  • sezónnú zeleninu na ozdobu

POSTUP:

Kačacie prsia:
Kožu kačacích pŕs opatrne narežeme na tvar mriežky. Osolíme, okoreníme a na každé prsíčko položíme kúsok masla a vetvičku tymiánu. Takto pripravené prsíčko zavákuujeme a hodíme do vodného kúpeľa na 2 hodiny pri 57 °C. Túto teplotu určite neprekračujeme. Po dvoch hodinách prsíčka vyberieme zo sáčka, osušíme papierovou utierkou a sprudka opečieme z oboch strán do chrumkava. Výpek nevylievame, ten použijeme neskôr.

Tekvicové pyré:
Hokaido tekvicu rozkrojíme na osminky, poukladáme na papier na pečenie šupkou dolu. Pečieme pri teplote 180 °C približne hodinu. Mäkkú tekvicu olúpeme, hodíme do mixéra, pridáme soľ podľa chuti, štipku čierneho korenia a malú kocku masla, asi 70 g. Rozmixujeme a máme hotovo.

Šípkový demi glace:
Šípkový demi glace si pripravíme z výpeku, ktorý nám ostal z opekania pŕs a do ktorého pridáme demi glace, lyžicu šípkového džemu a vetvičku rozmarínu. Všetko minútku prevaríme a máme hotovo.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s chef_from_thewoods.