Bolognese omáčka na cestoviny z beluga šošovice

in
Bolognese omáčka na cestoviny z beluga šošovice

4 porcie, 35 minút

Chceli by ste vyskúšať vegánsku verziu omáčky Bolognese? Poďte si pripraviť tento chutný recept so šošovicou beluga. Táto vegánska omáčka zo šošovice je perfektnou alternatívou bez mäsa, pripravená rýchlo a na chutný a odľahčený spôsob. Ak práve doma nemáte beluga šošovicu, použiť môžete aj iný druh šošovice, no najchutnejšia omáčka je práve vďaka tomuto druhu.

INGREDIENCIE:

  • 150 g beluga šošovice
  • 2 nadrobno nakrájané mrkvy
  • 400 g lúpaných, sekaných paradajok
  • voda (podľa potreby)
  • 3 PL konopných semienok
  • 1 PL pizza korenia (alebo oregano)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvá bazalka
  • chilli kúsky
  • 1 ČL soli
  • 1/2 čerstvo namletého čierneho korenia
  • 1 PL provensálskeho korenia
  • cestoviny (celozrnné špagety, linguine, penne)

POSTUP:

Beluga šošovicu prepláchneme a zalejeme v hrnci s približne 600 ml vody. Pridáme soľ, všetko korenie, popučený cesnak, nadrobno nakrájanú mrkvu, lúpané a sekané paradajky a šošovicu varíme do mäkka (približne 30 minút), pričom dolievame vodu podľa potreby. Ku koncu do omáčky vmiešame konopné semienka a nasekanú čerstvú bazalku. Dobre zamiešame a v prípade potreby ešte podlejeme trochou vody. Omáčku podávame so zvoleným druhom cestovín.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.