4 porcie, 35 minút
Chceli by ste vyskúšať vegánsku verziu omáčky Bolognese? Poďte si pripraviť tento chutný recept so šošovicou beluga. Táto vegánska omáčka zo šošovice je perfektnou alternatívou bez mäsa, pripravená rýchlo a na chutný a odľahčený spôsob. Ak práve doma nemáte beluga šošovicu, použiť môžete aj iný druh šošovice, no najchutnejšia omáčka je práve vďaka tomuto druhu.
INGREDIENCIE:
- 150 g beluga šošovice
- 2 nadrobno nakrájané mrkvy
- 400 g lúpaných, sekaných paradajok
- voda (podľa potreby)
- 3 PL konopných semienok
- 1 PL pizza korenia (alebo oregano)
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvá bazalka
- chilli kúsky
- 1 ČL soli
- 1/2 čerstvo namletého čierneho korenia
- 1 PL provensálskeho korenia
- cestoviny (celozrnné špagety, linguine, penne)
POSTUP:
Beluga šošovicu prepláchneme a zalejeme v hrnci s približne 600 ml vody. Pridáme soľ, všetko korenie, popučený cesnak, nadrobno nakrájanú mrkvu, lúpané a sekané paradajky a šošovicu varíme do mäkka (približne 30 minút), pričom dolievame vodu podľa potreby. Ku koncu do omáčky vmiešame konopné semienka a nasekanú čerstvú bazalku. Dobre zamiešame a v prípade potreby ešte podlejeme trochou vody. Omáčku podávame so zvoleným druhom cestovín.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.