80 minút, 8 porcií
INGREDIENCIE:
- 450 g kuracích pŕs
- 4 vajcia
- 2 celozrnné žemle (1-2 dňové, nakrájané na kúsky)
- 200 g uvareného cíceru z plechovky
- 150 ml smotany na varenie
- 1 cibuľa
- 3 cesnakové strúčiky
- 2 PL lahôdkového droždia (môžete vynechať)
- 1 ČL majoránky
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1/2 ČL mletej rasce
POSTUP:
Kuracie mäso uvaríme vo vriacej vode (približne 15 minút). Potom vložíme do mixéra všetky suroviny, vrátane uvareného mäsa a rozmixujeme ich takmer dohladka (tak, aby sa poriadne prepojili a neostali väčšie kúsky). Hotové cesto vložíme do zapekacej misy, ktorý predom vystiekame alebo potrieme olejom. Plnku pečieme približne 45 minút pri 180 stupňoch do zlatista. Dĺžku pečenia prispôsobte veľkosti formy, a teda hrúbke cesta. Chutí perfektne ešte teplá, ale aj za studena.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.