1 roláda, 15 porcií, 25 minút
INGREDIENCIE:
- 450 g rozmrazenej špenátovej drte (ak použijete špenátový pretlak, pridajte dvojnásobné množstvo múky)
- 4 žĺtka
- 4 bielka
- 3 PL múky (napr. hladká špaldová)
- 1/4 ČL soli
náplň:
- 200 g nízkotučného roztierateľného tvarohu
- 150 g cream cheese (napr. Philadelphia)
- 250 g šunky (96% mäsa)
- 2-3 PL sterilizovaného chrenu
- bylinky (v príprade záujmu)
- 1/4 ČL soli
POSTUP:
Bielka vyšľaháme pomocou mixéra s metličkovým nástavcom spolu so soľou do hustej peny. Vo väčšej miske rozmiešame rozmrazený špenát so žĺtkami, múkou, a potom do zmesi opatrne vmiešame vyšľahané bielka. Hotové cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie po takmer celej ploche a uhladíme ho. Cesto pečieme 15 minút pri 200 stupňoch. Potom ho necháme 3 minúty vychladnúť a zrolujeme, aby neskôr pri rolovaní s náplňou roláda nepopraskala. V ďalšej miske si medzičasom rozmiešame tvaroh, cream cheese, chren a soľ. Pridať môžeme aj nasekané bylinky, napríklad pažítku či kôpor. Na vychladené cesto rozotrieme pripravený krém, na vrch poukladáme plátky šunky a roládu napevno zrolujeme. Potom roládu dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky a môžeme ju nakrájať na kolieska.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.