Úplná klasika! Ja ju mám radšej s 1/2 smotany na šľahanie a 1/2 mlieka. Príde mi ľahšia. Dá sa piecť aj kratšie vo vodnom kúpeli na 160°C cca 30min. Keďže u mňa doma si ju samé robia moje deti, tak toto je bezpečnejší spôsob.
množstvo porcií: 6
pečenie: 45-50 minút (100°C)
INGREDIENCIE:
- 100 g vajec (cca 3-4 vajcia)
- 60 g kryštálového cukru
- 1 ks vanilkového struku
- 0,25 l mlieka
- 0,25 l smotany na šľahanie
- hnedý cukor
POSTUP:
V miske zmiešajte žĺtka s cukrom a vanilkou. V hrnci zohrejte mlieko a smotanu. Cez sitko nalejte na žĺtkovú zmes zohriate mlieko so smotanou a ihneď miešajte. Nalejte do pripravených ohňu vzdorných misiek. Pečte na 100°C cca 45-50 minút. Stred sa musí ešte pri mykaní triasť. Odložte ich do chladničky minimálne na 2 hodiny.
Pred konzumáciou ich jemne cez sitko poprášte hnedým cukrom. Pištolou cukor roztopíte a postup ešte raz zopakujete. Musí sa vám vytvoriť chrumkavá cukrová vrstva.
Bon appétit!