Cestovinový šalát

in
Cestovinový šalát

INGREDIENCIE:

  • 200 g cestovín (kolienka)
  • 1/2 PL olivového oleja
  • 150 g mrazeného hrášku
  • 2 menšie hlavičky jarnej cibuľky
  • soľ
  • čierne korenie

na tofu slaninku budeme potrebovať:

  • 120 g údeného tofu
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL javorového sirupu
  • štipka škrobu
  • 1 PL vody

na kešu dressing budeme potrebovať:

  • 150 g nesolených, nepražených kešu orechov, namočených v studenej vode cez noc
  • 200 ml nesladeného sójového mlieka
  • 6-7 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL soli
  • 2 PL nasekaného čerstvého kôpru
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 PL nasekanej jarnej cibuľky

POSTUP:

Cestoviny si uvaríme v slanej vode. Po uvarení ich scedíme a hneď premiešame s olivovým olejom, aby sa nelepili. Necháme ich vychladnúť a zatiaľ si pripravíme kešu dressing rozmixovaním všetkých ingrediencií. Podľa chuti pridáme trocha viac soli či citrónovej štavy.

Tofu si nakrájame na drobné kocky a opekáme ho na panvici na oleji približne 5 minút dozlatista za občasného premiešania. V malej miske si zmiešame sójovú omáčku, javorový sirup, škrob a vodu. Zmes vylejeme na tofu a všetko spolu poriadne premiešame a necháme ešte pár sekúnd opiecť na panvici. Necháme vychladnúť.

Vo väčšej miske zmiešame dokopy cestoviny s približne 2/3 pripraveného dressingu. Pridáme hrášok, opečené tofu a bielu časť jarnej cibule nakrájanú nadrobno. Všetko spolu poriadne premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením.

Cestoviny do seba časť dressingu vpijú, preto zvyšný dressing pridávame až tesne pred podávaním. Môžeme ozdobiť kôprom či petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s maktarinka.