INGREDIENCIE:
na cesto budeme potrebovať:
- 120 g jemných ovsených vločiek
- 100 g hladkej špaldovej múky
- 50 g trstinového cukru
- 70 g arašidového masla
- 50 g jablkového pyré (detskej výživy)
- 20 g mandľových plátkov
- 1 ČL škorice
na náplň budeme potrebovať:
- 300 g mrazených malín
- 40 g trstinového cukru
- kôra z 1/2 citróna
- 10 g kukuričného škrobu
- voda podľa potreby
POSTUP:
Ovsené vločky zmiešame s múkou, cukrom a škoricou. Pridáme arašidové maslo, jablkové pyré a rukami vypracujeme sypkú zmes. Približne 2/3 zmesi vtlačíme do malého plechu (20×20 cm) vystlaného papierom na pečenie. Na náplň zmiešame v hlbšej panvici mrazené maliny s cukrom, najemno nastrúhanou citrónovou kôrou a privedieme ich k varu. Prilejeme k nim kukuričný škrob rozmiešaný v troške vody a ešte krátko povaríme do zhustnutia. Malinovú zmes nalejeme na vrstvu cesta a zasypeme ju zvyšným cestom. Vrch koláča posypeme plátkami mandlí a pečieme ho pri teplote 180°C približne 30 minút dozlatista. Pred krájaním necháme koláč úplne vychladnúť.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci so simona_malkova.