INGREDIENCIE:
na 4 porcie budeme potrebovať:
- 300 g čerstvých húb alebo hrsť sušených
- 2 šalotky
- 3 stredne veľké zemiaky
- 1 l vývaru
- soľ
- mleté čierne korenie
- bobkový list
- nové korenie celé
- rasca mletá
- 2 PL bravčovej masti alebo oleja
- 1 PL masla
- 2 PL hladkej múky
- 4 vajcia
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 2 PL octu
- 2 PL cukru
- čerstvý kôpor
POSTUP:
Na rozohriatej masti / oleji orestujeme na jemno nakrájanú šalotku a po chvíľke restovania zaprášime tento základ hladkou múkou. Keď múka chytí zlatistú farbu a začne príjemne voňať, základ zalejeme vývarom, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu, bobkový list, nové korenie, soľ a privedieme polievku k varu. Očistené a nakrájané huby orestujeme na masle, pridáme do polievky a varíme, kým zemiaky nezmäknú.Keď sú zemiaky uvarené, do polievky pridáme šľahačkovú smotanu, chvíľku polievku prevaríme, dochutíme octom, soľou, cukrom, mletým čiernym korením a čerstvým kôprom. Pomer cukru a octu je v recepte veľmi subjektívny. Veď aj tak si to dochutíme tak, ako nám chutí. Hotovú polievku podávame s vareným vajíčkom a čerstvým pečivom.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s chef_from_thewoods.