INGREDIENCIE:
- 100 g hladkej špaldovej múky
- 1 zrelý banán (cca 100 g)
- 1 vajíčko
- 20 g čokoládového proteínu
- 20 ml javorového sirupu / medu
- 120 ml mlieka (rastlinného / kravského)
- 1 zarovnaná PL kakaa
- 1 zarovnaná ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL citrónovej šťavy
- repkový olej na potretie panvice
na podávanie:
- čerstvé ovocie (banán, jahody, maliny…)
- čokoláda / javorový sirup
- ovocný džem
POSTUP:
Vajíčko s banánom rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Pridáme preosiate kakao, preosiatu múku, proteín, sódu, mlieko a javorový sirup. Všetko spolu premiešame, aby sa ingrediencie spojili. Na záver do cesta pridáme citrónovú šťavu a cesto naposledy jemne premiešame. Z cesta tvarujeme lyžicou lievance, ktoré opekáme na panvici potretej repkovým olejom dozlatista z oboch strán. Lievance podávame ešte teplé s čerstvým ovocím, džemom a preliate javorovým sirupom či čokoládou.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci so simona_malkova.