Tekvicové gnocchi

in
Tekvicové gnocchi

INGREDIENCIE:

na 3-4 porcie potrebujeme:

  • 500 g gnocchi (ideálne chladené)
  • 1 PL masla
  • 1 PL nadrobno nakrájanej slaniny
  • 1 menšiu šalotku
  • pár lístkov čerstvej šalvie
  • 300 g tekvice nakrájanej na menšie kocky
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 80 g nastrúhanej mozzarelly alebo iného tvrdého syra
  • 20 g nastrúhaného parmezánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 hrste čerstvého baby špenátu
  • 100-150 ml mlieka
  • soľ a čierne korenie
  • opečené píniové oriešky na podávanie

POSTUP:

Na masle opečieme slaninku, pridáme šalotku a necháme ju zosklovatieť. Potom pridáme šalviu, trochu necháme rozvinúť jej vôňu, tekvicu zalejeme vývarom a smotanou a necháme trochu povariť. Potom priáme špenát, ten nevaríme, iba počkáme kým zmäkne. Pridáme pretlačený cesnak. Pridáme 3/4 syra a dobre premiešame, dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme gnocchi (vopred ich nevaríme, je to zbytočné, uvaria sa v omáčke) a dolejeme aj trochu mlieka tak, aby boli gnocchi pekne ponorené. Ešte raz dobre premiešame a zasypeme zvyšným syrom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 25 minút, kým syr na povrchu krásne zozlatne. Podávame s pečenými píniovými orieškami.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.