INGREDIENCIE:
Korpus:
- 60 g ovsených vločiek
- 100 g banánu
- 15 g kokosového oleja / masla
Krém:
- 500 g tekvicového pyré
- 500 g mäkkého nízkotučného tvarohu
- 3 vajcia
- 30 g vanilkového proteínu
- 40 g brezového cukru + pár kvapiek flavdrops (treba ochutnať, aké sladké chcete)
- škorica
- štipka perníkového korenia
POSTUP:
Suroviny na korpus dáme do sekáčika (ak nemáte, tak pomixujte zvlášť vločky, rozmačkajte banán a zmiešajte s roztopeným maslom/olejom). Dáme do cca 20 cm formy na pečenie aj s papierom a pečieme cca 10 minút. Upečieme pokrájanú tekvicu (cca 30 minút na 200 stupňov), rozmixujeme a necháme vychladnúť. Toto tekvicové pyré zmiešame s tvarohom, vajíčkami, proteínom, dosladíme, pridáme škoricu, perníkové korenie a pridáme na predpečený korpus na ďalších cca 50 minút. Koláč necháme vychladnúť v teplej rúre, potom pri izbovej teplote a potom v chladničke. Na vrch môžeme ešte pridať vanilkový puding.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fit.and.rea.