INGREDIENCIE:
na krustu potrebujeme:
- 200 g polohrubej múky
- 100 g studeného masla
- 2 žĺtky
- 100 ml studenej vody
- štipku soli
na náplň potrebujeme:
- olivový olej
- 1 červenú cibuľu
- 250 g baby špenátu
- 250 g kyslej smotany
- 150 g bryndze
- 2 vajcia
- soľ
- čierne korenie
- biele korenie alebo muškátový oriešok
POSTUP:
Zo surovín si ručne alebo food processorom spravíme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke hodinu odležať. Odležané vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie na veľkosť o kúsok väčšiu ako máme formu na quiche (ja mám formu s priemerom 28cm). Formu vystelieme cestom, popicháme vidličkou. Zaťažíme suchými strukovinami (alebo suchými cestovinami ak nemáme po ruke strukoviny) a predpečieme na 180 stupňov cca 10-15 minút.
Medzitým si pripravíme náplň. Vo woku na lyžici olivového oleja opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Následne pridáme baby špenát, ktorý sparíme. Vo vysokom napr. odmerkovom pohári s pomocou ponorného mixéru zmixujeme kyslú smotanu, bryndzu, vajcia, osolíme a okoreníme.
Na predpečenú krustu navrstvíme špenát a zalejeme pripravenou zmesou. Navrch môžeme ešte pridať hrudky bryndze. Quiche dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na cca 45 minút – kým povrch nie je zlatohnedý. Výborne chutí ešte teplý s osviežujúcim bielym hroznom.
Dobrú chuť!