INGREDIENCIE:
- 250 ml kokosového mlieka Santan Kelapa
- 2 ks citrónovej trávy
- 2 ks chilli papričiek (Rawit)
- 6 ks limetových listov
- 1 lyžica trstinového cukru
- 2 lyžice rybacej omáčky
- šťava z 1 limety
- 5 cm dlhého zázvoru
- 200 g kuracích pŕs
- hrsť koriandru
- 2 lyžice červeného Curry
- 100 g hlivy ustricovej
- 100 g ryžových rezancov alebo vaječných thajských cestovín (uvarené podľa receptu
- 1 l kuracieho vývaru
- soľ
- korenie
POSTUP:
Vývar dáme do hrnca spolu s citrónovou trávou, ktorú trochu nalomíme, aby sa uvolnili esenciálne oleje, limetovými listami, trstinovým cukrom, rybacou omáčkou, limetovou šťavou, zázvorom (očisteným a nasekaným), červeným curry a jednou chilli papričkou. Povaríme pri miernom prebublávaní asi 20 minút. Polievku dochutíme a precedíme. Precedenú polievku dáme naspäť do hrnca, privedieme k varu a prihodíme nakrájanú hlivu ustricovú a povaríme 3 minúty. Pridáme kokosové mlieko a kuracie prsia, povaríme ďalších 5 minút dochutíme a odstavíme. Podávame s rezancami, chilli papričkou a nasekaným koriandrom polievkou.
Dobrú chuť!