Pečené batáty

in
Pečené batáty

Ingrediencie:

  • 2 ks sladkých zemiakov (batáty)
  • 4 PL olivového oleja 
  • 1 strúčik cesnaku (nepovinné)
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1 ČL rozmarínu
  • 2 ČL soli
  • 1-2 PL kukuričného škrobu (kvôli chrumkavosti)

Postup:

Sladké zemiaky (batáty) ošúpeme a pokrájame buď na rovnaké kolieska (2-3 cm) alebo na hranolčeky, podľa toho, čo vám viac vyhovuje. Zemiaky dáme buď do väčšej misy alebo ich vysypeme do väčšieho sáčku. Posypeme rovnomerne kukuričným škrobom a premiešame, resp. pretriaseme v sáčku. Na jeden sladký zemiak používame maximálne 1 a pol PL kukuričného škrobu. Ak by sme použili viac škrobu, môže sa stať, že zemiačiky budú moc pieskové. Následne vyberieme zemiaky zo sáčku a polejeme olivovým olejom, okoreníme, pridáme čerstvý pretlačený cesnak.

Medzitým si pripravíme plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Sladké zemiaky následne poukladáme tak, aby sa neprekrývali. Pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C cca 15 minút. Následne ich ešte pootáčame a necháme dopiecť cca. 10 minút.

TIP: Batáty odporúčame osoliť až po upečení.

Najlepšie chutia čerstvo upečené. Dobrú chuť!