Živánska

in
Živánska

INGREDIENCIE:

  • 500 g zemiakov
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 150 g klobásy
  • 350 g bravčovej krkovičky
  • 20 g údenej slaniny
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvé bylinky (tymián, rozmarín alebo šalvia)
  • 1 PL oleja

POSTUP:

Všetko sa spolu pečie, preto je dobré aby mali všetky suroviny približne rovnakú veľkosť. Zemiaky umyjeme, môžeme, ale nemusíme ošúpať a nakrájame na približne rovnaké kocky. Cibuľu nakrájame na hrubšie polmesiačiky. Klobásu nakrájame na kolieska a mäso tiež na približne rovnaké kúsky. Slaninu nakrájame na kocky. Všetky suroviny dáme do veľkej misy, osolíme, okoreníme a pridáme nasekané bylinky. Pridáme olej a dobre premiešame.

Na pracovnú dosku si dáme väčší kus alobalu a na neho trochu menší kúsok papiera na pečenie. Polovicu zmesi dáme doprostred papiera a dobre zabalíme najprv papier a potom alobal. Zhyby pre istou zabijeme smerom nahor, aby žiadna sťava počas grilovania nevytiekla. Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou zmesi na živánsku. Vložíme do grilu a pri teplote v grile 200 stupňov sa živánska griluje mimo ohňa (na nepriamo) približne 1 hodinu.

Potom balíčky vyberieme a opatrne otvoríme. A môžeme ihneď podávať. S trochou čerstvého šalátu alebo aj chlebom, ktorý budeme namáčat do šťavy.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.