Pripravíme si niečo sladké, tradičné a jednoduché. Domáce zemiakové šúľance dokáže uvariť naozaj každý. Cesto pozostáva zo štyroch ingrediencií, ktoré sa s vysokou pravdepodobnosťou nachádzajú v každej domácnosti.
INGREDIENCIE:
na 2 porcie budeme potrebovať:
- 4 stredné zemiaky
- 200 g polohrubej múky
- štipku soli
- 1 vajíčko
- maslo
- mletý mak
- práškový cukor
- čerstvé ovocie
POSTUP:
Uvarené a vychladnuté zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, štipku soli a polohrubú múku. Všetky ingrediencie premiešame a na pomúčenej doske vymiesime hladké cesto. Cesto by sa nemalo lepiť a konzistencia by mala byť mierne tuhá. Množstvo múky v ceste sa môže líšiť od odrody zemiakov. Z hotového cesta si vytvarujeme guličky, tieto vyvaľkáme na valčeky a z valčekov krájame šúľance. Šúľance varíme v osolenej vode približne 3-4 minúty, teda, keď vyplávajú na hladinu, povaríme ešte minútku a následne vyberieme do pripravenej misky s troškou rozpusteného masla. To tam dávame kvôli tomu, aby sa nepolepili. Hotové šúľance posypeme makom, cukrom a prepraženým maslom. Dozdobíme čerstvým ovocím, ktoré toto jednoduché jedlo posunie na úplne íný level a máme hotovo.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s chef_from_thewoods.