Zeleninové bezlepkové Tacos

in
Zeleninové bezlepkové Tacos

INGREDIENCIE:

  • placky – bezlepkové

Zeleninová zmes:

  • šalát
  • 1 ks červenej cibule
  • paradajky
  • cuketa
  • uhorka
  • koriander
  • jalapeňos

Fazuľová časť:

  • 1 ks červenej cibule
  • fazuľa
  • 100 g paradajkového pyré
  • cesnak
  • korenie – soľ, paprika, čierne korenie

Dressing:

  • tacos salsa alebo iné obľúbené

POSTUP:

Fazuľová časť:
Na panvici na oleji orestujeme pokrájanú 1 červenú cibuľu 2-3 minúty. Medzitým predsedenú fazuľu pridáme k cibuľke a necháme spolu variť asi 15 minút na strednom ohni. Potom prilejeme rajčinové pyré, roztlačený strúčik cesnaku a okoreníme čiernie korenie, paprikou a osolíme. Na konci môžme celú hmotu jemne pomliaždiť aby vznikla hustá zmes.

Príprava zeleniny:
Paradajky, uhorky, jalapeno, cuketu a červenú cibuľku nakrájame nadrobno. Dáme do misky a zmiešame spolu s nakrájaným koriandrom, lyžičkou citrónovej šťavy a okoreníme soľou a štipľavou paprikou. Na suchej panvici zohrejeme tortilly (tak minútka z každej strany) a položíme ich na tanier. Kým sú teplé – dáme vrstvu fazuľovej zmesi, následne plníme zeleninou. Dochutíme dressingom. Preložíme tortillu napoli a papáme tacos rukami.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s tanindesk.