Zdravší tanier

in
Zdravší tanier

INGREDIENCIE:

  • údené tofu
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL sezamového oleja
  • prepeličie vajíčka
  • baby špargľa
  • baby brokolica
  • hrachové výhonky
  • pohánkové rezance
  • sezam
  • červená kapusta
  • ghee maslo
  • citrón

POSTUP:

Tofu nakrájame na menšie kúsky a zmiešame so sójovou omáčkou a sézamovým olejom. V marináde necháme pôsobiť 1 hodinu. Na panvici roztopíme kúsok masla a osmahneme marinadované tofu do chrumkava. Do vriacej vody vložíme pohánkové rezance, varíme 3 minúty. Brokolicu vložíme do vriacej vody, varíme 3 minúty. Špargľu osmahneme z každej strany na masle do požadovaného stavu. Kapustu nakrájame na tenké pásiky. Prepeličie vajíčka vložíme do vody a od zovretia varíme 2-3 minúty. Po uvarení zalejeme studenou vodou a očistíme od škrupiny. Na tanieri servírujeme pohánkové rezance, ktoré posypeme sézamom, brokolicu, špargľu, prepeličie vajíčka, chrumkavé tofu, hrachové výhonky a červenú kapustu, ktorú pokvapkáme citrónom.

Dobrú chuť!