INGREDIENCIE:
- údené tofu
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL sezamového oleja
- prepeličie vajíčka
- baby špargľa
- baby brokolica
- hrachové výhonky
- pohánkové rezance
- sezam
- červená kapusta
- ghee maslo
- citrón
POSTUP:
Tofu nakrájame na menšie kúsky a zmiešame so sójovou omáčkou a sézamovým olejom. V marináde necháme pôsobiť 1 hodinu. Na panvici roztopíme kúsok masla a osmahneme marinadované tofu do chrumkava. Do vriacej vody vložíme pohánkové rezance, varíme 3 minúty. Brokolicu vložíme do vriacej vody, varíme 3 minúty. Špargľu osmahneme z každej strany na masle do požadovaného stavu. Kapustu nakrájame na tenké pásiky. Prepeličie vajíčka vložíme do vody a od zovretia varíme 2-3 minúty. Po uvarení zalejeme studenou vodou a očistíme od škrupiny. Na tanieri servírujeme pohánkové rezance, ktoré posypeme sézamom, brokolicu, špargľu, prepeličie vajíčka, chrumkavé tofu, hrachové výhonky a červenú kapustu, ktorú pokvapkáme citrónom.
Dobrú chuť!