Je tu čas grilovačiek a dobrého jedla. Ak máte chuť na grilovanú zeleninu v kombinácii s bulgurom a fetou, určite vyskúšajte túto zapekanú plnenú papriku. Pripraviť si ju môžete na grile, rovnako ako aj v rúre.
INGREDIENCIE:
- 6 ks trojfarebnej papriky
- 200 g bulguru
- 600 ml vody
- 150 g syru feta
- 2 PL olivového oleja
- šťava z citróna
- mäta
- soľ
- čierne korenie
POSTUP:
Papriku rozkrojíme na polovicu, vyberieme vnútro a pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Vo osolenej vode si uvaríme bulgur. Uvarený bulgur zmiešame s nakrájaným zvyškom papriky, fetou a dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, mätou, soľou a čiernym korením. Takto pripravenú zmes naplníme do papriky a zapečieme v rúre alebo na grile. Zvyšnú čas náplne môžeme podávať aj ako šalát.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci so skatulkavkuchyni.