INGREDIENCIE:
- 1 balenie Body&Future rastlinnej smotany
- 500 g šampiňónov
- 3 lyžice pesta
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej podľa potreby
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- cestoviny podľa potreby
POSTUP:
Očistíme si cesnak a nakrájame na plátky. Rovnako si umyjeme a očistíme šampiňóny, ktoré nakrájame na plátky alebo kocky. Pripravíme si panvicu na ktorej rozpálime olivový olej a opražíme cesnakové plátky. Pridáme šampiňóny, chvíľku ich opražíme a podlejeme vodou. Šampiňóny dusíme až kým nám nezmäknú. Posolíme, okoreníme a pridáme pesto. Premiešame a za stáleho miešania pridáme rastlinnú smotanu Body&Future, aby sa nám celá omáčka pekne zjemnila. Pomaly privedieme do varu a stiahneme z ohňa. Omáčku podávame spolu s cestovinami. Môžeme posypať čerstvou jarnou cibuľkou.
Dobrú chuť!