Vegan hrnčekový jablkový koláč

in
Vegan hrnčekový jablkový koláč

INGREDIENCIE:

  • 1 hrnček Body&Future kokosového nápoja
  • 4-5 ks jabĺk
  • 2,5 hrnčeka špaldovej múky
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 2 lyžičky škorice
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 ks prášku do pečiva
  • 50 g rastlinného masla
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžičku vanilkového cukru
  • podľa potreby strúhaný kokos

POSTUP:

Najprv si očistíme a nastrúhame jablká. Pripravíme si väčšiu misku, v ktorej si vymiešame nasledovné suroviny: múku, cukor, strúhaný kokos, rastlinné mlieko Body&Future, kakao, sódu bikarbónu a prášok do pečiva. Poriadne vymiešame, kým sa nám ingrediencie nespoja. Do zmesi si pridáme nastrúhané jablká a opäť zamiešame. Pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Predhrejeme si rúru a pečieme pri teplote 180 C približne 30 minút. Po upečení ho môžeme ozdobiť čerstvým ovocím, posypať strúhaným kokosom, prípadne pridať vegan šľahačku.

Dobrú chuť!