Vegan čokoládové cupcakes

in
Vegan čokoládové cupcakes

INGREDIENCIE:

  • 180 ml sójového mlieka
  • 1 PL jablčného octu
  • 60 ml oleja
  • 80 g cukru
  • 170 g hladkej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1/4 ČL sódy bikarbóny
  • 2 PL kvalitného kakaa
  • štipku soli

Krém:

  • cca 340 g tofu
  • 200 g horkej čokolády
  • 20 g kokosového oleja
  • 2 PL ratlinného mlieka
  • 1-2 PL javorového/agáve sirupu

POSTUP:

Začneme krémom. Čokoládu rozpustíme nad parou s kokosovým olejom. Necháme ju pár minút vychladnúť. Pridáme ju k tofu spolu s javorovým či agáve sirupom (začneme 1 PL a podľa chuti môžeme pridať viac) a mliekom. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Odložíme aspoň na hodinu do chladničky, aby krém stuhol. Zatiaľ pripravíme cupcakes. Rúru si dáme rozohriať na 180 stupňov. Zmiešame mlieko s octom a necháme chvíľku odstáť. Pridáme olej a cukor. Premiešame. Pridáme múku, kakao, kypriaci prášok a sódu. Všetko spolu poriadne premiešame. Cestom plníme košíčky – nie úplne doplna, lebo narastú. Z tohto množstva by malo vyjsť 9 cupcakes. Záleží to však aj od toho, aké veľké košíčky použijeme. Pečieme 20 minút. Po vychladnutí zdobíme krémom. Môžeme posypať nastrúhanou čokoládou.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s maktarinka.