30 ks, 40 minút
Vyskúšajte si pripraviť vanilkové rožteky v zdravšej verzii. Ich základom je ovsená múka a oproti klasike použijeme aj menej sladidla (medu) a tiež menej tuku. Rožteky sú v tejto verzii výborné, verím teda, že na vianočnom stole potešia celú rodinu.
INGREDIENCIE:
- 220 g ovsenej múky (najemno pomletých ovsených vločiek)
- 130 g vlašských orechov
- 50 g roztopeného masla alebo kokosového oleja
- 50 g medu
- 50 ml mlieka alebo vody
- 1 ČL vanilkového extraktu
POSTUP:
V mixéri si spolu rozmixujeme ovsené vločky (alebo múku) s orechami na jemnú múčku. Potom si pripravenú zmes zmiešame so všetkými ostatnými surovinami tak, aby nám vzniklo suchšie, jemne lepivé cesto. Cestom naplníme formičky na rožteky. Rožteky pečieme vo formičkách pri 170 stupňoch 10-15 minút do zlatista. Po vychladnutí ich vyklopíme z formičiek a môžeme ich posypať preosiatym práškovým cukrom, xylitolom, alebo proteínom.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.