INGREDIENCIE:
- 200 g udon rezancov
- 180 g tofu
- 200 ml kokosového mlieka
- 1 ČL kurkumy
- soľ
marináda:
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 PL balsamica
- 2 PL olivového oleja
- 2 ČL mix sušených byliniek: bazalka, tymián, oregáno, liguerček
- 200 g zeleniny, použila som:
- 60 g baby mrkvy
- 40 g brokolice – nakrájaná na menšie kúsky
- 50 g zelených fazuľkových luskov – nakrájane na 3cm kúsky
- 50 g šalátu pak choi baby (použila som 6 listov)
niečo extra na vytuningovanie:
- baby kukurica
- klíčky china rose
POSTUP:
Začneme s marinádou. Zmiešame sójovú omáčku, balsamico, olivový olej a mix sušených byliniek. Tofu pokrájame na kocky a premiešame s marinádou. Necháme pôsobiť. Do vriacej vody vložíme baby mrkvu a necháme variť 10 minút, následne pridáme brokolicu, fazuľové struky a varíme ďalších 5 minút, na záver pridáme pak choi listy a sparíme pod pokrievkou 1 minútu. Po uvarení zeleninu precedíme. Kokosové mlieko podľa potreby zriedime s vodu, pridáme kurkumu, soľ a metličkou rozmiešame. Varíme za občasného miešania do zovretia. Udon rezance vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty na jemnom plameni, precedíme. Tofu opražíme na zohriatej panvici z každej strany 3 minúty. Poďme servírovať. Zeleninu zalejeme kokosovo-kurkumovu omáčkou, a podávame s udon rezancami a tofu. Nezabudnite hotovú porciu ozdobiť baby kukuricou a klíčkami. Nech aj oči jedia.
Dobrý chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s @chudnemjedlom