Brownie síce nie je francúzske, avšak Francúzi na Vianoce milujú veľa jedla. Tieto stromčekové brownie potešia nielen detské oko, ale aj to dospelácke. Čo si to tak natrénovať na blížiaceho Mikuláša? Na Vianoce Vám to už pôjde šup-šup.
INGREDIENCIE:
- brownie
- maslo
- horká čokoláda 70%
- vajíčka
- soľ
- hnedý cukor
- bezlepková alebo hladká múka
šľahané ganache z mliečnej čokolády:
- mliečna čokoláda
- šľahačka min. 33%
na dekoráciu:
- rôzne cukrové posypy
POSTUP:
Nad vodným kúpeľom si dajte roztopiť maslo spolu s horkou čokoládou. Vajíčka zmiešajte spolu s hnedým cukrom a soľou. Do vajíčkovej zmesi pridajte roztopenú čokoládu. Na záver primiešajte múku.
Pečte na 180°C cca 30 minút. Závisí samozrejme od hrúbky Vášho brownie. Dajte pozor, aby ste ho nepresušili.
Šľahaná ganache z mliečnej čokolády postup:
120g šľahačky zohrejte v hrnci. Nalejte šľahačku na čokoládu a miešajte do úplného spojenia. Na záver dolejte zvyšnú šľahačku 100g a premiešajte. Ganache zakryte fóliou, a dajte na minimálne 6 hodín zachladiť. Ideálne si ju pripraviť deň vopred.
Ako urobiť stromček:
Brownie si nakrájajte na trojuholníky. Do každého pichnite paličku namočenú v roztopenej čokoláde. Vyšľahajte ganache, pripravte si ju do cukrárskeho sáčku. Striekajte ganache ľubovoľne na vaše stromčeky, a dozdobte podľa vašej fantázie. Natacha s dcérkou ich ešte ozdobili mašličkou pre krajší vizuálny výsledok.
Bon appétit!