Špagety s omáčkou bolognese

in
Špagety s omáčkou bolognese

Domáca bolognese omáčka je skvelé jedlo, ktoré zasýti celú rodinku a výborná je aj prihrievaná na ďalší deň. Môžete ju použiť aj na lasagne alebo s iným druhom cestovín.

INGREDIENCIE:

  • 500 g hovädzieho mletého mäsa
  • 2 ks mrkvy
  • 2 ks stonky stonkového zeleru
  • 1 ks cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml červeného vína
  • 2 konzervy lúpaných paradajok
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • bazalka

POSTUP:

Na olivovom oleji orestujeme cibuľu s cesnakom. Pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a stonkový zeler. Opečieme a pridáme mleté mäso. Necháme zatiahnuť a podlejeme vínom. Necháme odpariť a pridáme dve konzervy lúpaných paradajok. Dochutíme soľou, čiernym korením a bazalkou. Prikryjeme a dusíme 1,5 až 2 hodiny. Občas premiešame. Podávame s uvarenými špagetami.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci so skatulkavkuchyni.