Domáca bolognese omáčka je skvelé jedlo, ktoré zasýti celú rodinku a výborná je aj prihrievaná na ďalší deň. Môžete ju použiť aj na lasagne alebo s iným druhom cestovín.
INGREDIENCIE:
- 500 g hovädzieho mletého mäsa
- 2 ks mrkvy
- 2 ks stonky stonkového zeleru
- 1 ks cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml červeného vína
- 2 konzervy lúpaných paradajok
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- bazalka
POSTUP:
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu s cesnakom. Pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a stonkový zeler. Opečieme a pridáme mleté mäso. Necháme zatiahnuť a podlejeme vínom. Necháme odpariť a pridáme dve konzervy lúpaných paradajok. Dochutíme soľou, čiernym korením a bazalkou. Prikryjeme a dusíme 1,5 až 2 hodiny. Občas premiešame. Podávame s uvarenými špagetami.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci so skatulkavkuchyni.