Šošovicové kari s tekvicou

in
Šošovicové kari s tekvicou

INGREDIENCIE:

  • 150 g červenej šošovice
  • 250 g hokkaido tekvice
  • 60 g paradajkového pretlaku
  • 180 ml kokosového mlieka (môže byť aj light)
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • cca 5 cm kúsok čerstvého zázvoru
  • 1 ČL kari korenia
  • 1 ČL korenia garam masala
  • 1 ČL kurkumy
  • 1/4 ČL chilli
  • 1/2 PL olivového oleja
  • soľ podľa chuti
  • hrsť čerstvého koriandru

POSTUP:

Na olivovom oleji v hlbšej panvici orestujeme nadrobno nasekaný zázvor. K zázvoru pridáme kari korenie, kurkumu, garam masala a chilli. Korenie necháme na panvici krátko prevoňať, pridáme paradajkový pretlak a všetko spolu premiešame. Následne pridáme prepláchnutú červenú šošovicu, tekvicu nakrájanú na menšie kocky, zeleninový vývar a soľ. Kari prikryjeme pokrievkou a necháme ho podusiť približne 15 minút, kým tekvica nie je mäkká. Následne doň vmiešame kokosové mlieko, necháme ho a prevrieť a prípadne ho ešte dochutíme podľa chuti. Na záver doň vmiešame nasekaný koriander. Kari podávame s ryžou a čerstvým koriandrom.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s simona_malkova.