INGREDIENCIE:
- 400 g šošovice
- 6 ks zemiakov
- 1 ks Body&Future mandľová smotana
- 1 ks cibule
- 1 ks mletej rasce
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- ocot podľa chuti
- 2 ks mrkvy
- 2 ks petržlenu
- bobkový list podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej podľa potreby
- 2/3 PL špaldovej alebo hladkej múky
POSTUP:
Najprv si do vody namočíme šošovicu, a necháme zmäknúť- aspoň 2 hodiny. Vodu zlejeme a pridáme čistú. Mrkvu, petržlen a zemiaky si nakrájame na malé kúsky a dáme spolu so šošovicou variť. Pridáme bobkový list, korenie a nadrobno nakrájanú cibuľu. Privedieme do varu. Varíme na stredne silnom ohni, približne 25 minút a pridáme soľ a rascu podľa chuti. Z mandľovej smotany si spravíme zápražku. Na olivovom oleji si opražíme cesnak, pridáme múku a mandľovú smotanu. Dôležité je zápražku dobre rozmiešať metličkou na šľahanie, aby sa nám nespravili hrudky. Prípadne môžeme pridať trochu vody. Zápražku zmiešame s polievkou a necháme prevrieť. Dochutíme octom a môžeme podávať.
Dobrú chuť!