Šošovicová vegan polievka

in
Šošovicová vegan polievka

INGREDIENCIE:

  • 400 g šošovice
  • 6 ks zemiakov
  • 1 ks Body&Future mandľová smotana
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mletej rasce
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • ocot podľa chuti
  • 2 ks mrkvy
  • 2 ks petržlenu
  • bobkový list podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej podľa potreby
  • 2/3 PL špaldovej alebo hladkej múky

POSTUP:

Najprv si do vody namočíme šošovicu, a necháme zmäknúť- aspoň 2 hodiny. Vodu zlejeme a pridáme čistú. Mrkvu, petržlen a zemiaky si nakrájame na malé kúsky a dáme spolu so šošovicou variť. Pridáme bobkový list, korenie a nadrobno nakrájanú cibuľu. Privedieme do varu. Varíme na stredne silnom ohni, približne 25 minút a pridáme soľ a rascu podľa chuti. Z mandľovej smotany si spravíme zápražku. Na olivovom oleji si opražíme cesnak, pridáme múku a mandľovú smotanu. Dôležité je zápražku dobre rozmiešať metličkou na šľahanie, aby sa nám nespravili hrudky. Prípadne môžeme pridať trochu vody. Zápražku zmiešame s polievkou a necháme prevrieť. Dochutíme octom a môžeme podávať.

Dobrú chuť!