INGREDIENCIE:
na uvarenie špargle budeme potrebovať:
- 5 ks bielej špargle
- voda
- 1 dl bieleho vína
- čerstvý tymián
- 1 bobkový list
- čierne korenie (celé)
na šalát budeme potrebovať:
- 1 vajce
- 1 ks jarnej cibuľky
- 1 PL nasekaných lieskových orechov
- 5 ks cherry paradajok
- čerstvé bylinky: tymián, petržlenová vňať
- čerstvo namleté korenie
- 25 g masla
POSTUP:
Špargľu očistíme a odrežeme konce. Do hrnca vlejeme vodu, víno, bobkový list, vetvičku tymiánu, čierne korenie a do vriacej vody ponoríme bielu špargľu a varíme 2 minúty, špargľa by mala byť po uvarení chrumkavá. Vajce uvaríme natvrdo. Jarnú cibuľku aj s vňaťou nakrájame na krúžky, cherry paradajky a vajce na malé kocky. Bylinky a lieskové orechy nasekáme na drobno. V miske zmiešame jarnú cibuľku, lieskové orechy, paradajky, bylinky a na záver zľahka premiešame vajce, šalát dochutíme čerstvo pomletým korením. Uvarenú a precedenú špargľu umiestnime na tanier, posypeme šalátom a na záver polejeme horúcim maslom. Hneď podávame.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s chudnemjedlom