Rýchly prívarok z bielej tekvice

in
Rýchly prívarok z bielej tekvice

15 minút, 3 porcie

Rýchly a ľahký prívarok, ktorý si pripravíme z bielej tekvice. Keďže sa tento druh tekvice veľmi rýchlo uvarí, hotový ho budeme mať do 15 minút. Odporúčam ho podávať spolu s volským okom, čerstvým, chrumkavým pečivom a posypaný bylinkami. Mňam!

INGREDIENCIE:

  • 1 veľká biela tekvica
  • 250 ml mlieka (alebo smotany na varenie)
  • 2 PL múky alebo škrobu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 PL oleja/masla
  • 1 ČL soli
  • 1/4 ČL čerstvo namletého čierneho korenia
  • ocot (v prípade záujmu)
  • čerstvé bylinky (bazalka, kôpor alebo tymián)
  • 3 vajcia (pripravené na spôsob volského oka)
  • pečivo

POSTUP:

Tekvicu ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. V hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, párkrát zamiešame a pridáme nastrúhanú tekvicu, ktorú minútu restujeme. V hrnčeku si zmiešame mlieko s múkou alebo škrobom, soľou a korením.
Tekvicu zalejeme mliečnou zmesou a zamiešame. Varíme ju za občasného miešania približne 5 minút. Keď zmäkne, množstvo mlieka by malo pokryť jej objem. V prípade potreby ale pokojne dolejte trochu vody alebo vývaru, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu. Prívarok ešte varíme približne 5 minút, kým nebude tekvica hotová. Podávame ho s volským okom, pečivom a posypaný čerstvými bylinkami. Kto má rád kyslejšie chute, môže si prívarok pokvapkať trochou octu.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.