15 minút, 3 porcie
Rýchly a ľahký prívarok, ktorý si pripravíme z bielej tekvice. Keďže sa tento druh tekvice veľmi rýchlo uvarí, hotový ho budeme mať do 15 minút. Odporúčam ho podávať spolu s volským okom, čerstvým, chrumkavým pečivom a posypaný bylinkami. Mňam!
INGREDIENCIE:
- 1 veľká biela tekvica
- 250 ml mlieka (alebo smotany na varenie)
- 2 PL múky alebo škrobu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 PL oleja/masla
- 1 ČL soli
- 1/4 ČL čerstvo namletého čierneho korenia
- ocot (v prípade záujmu)
- čerstvé bylinky (bazalka, kôpor alebo tymián)
- 3 vajcia (pripravené na spôsob volského oka)
- pečivo
POSTUP:
Tekvicu ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. V hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, párkrát zamiešame a pridáme nastrúhanú tekvicu, ktorú minútu restujeme. V hrnčeku si zmiešame mlieko s múkou alebo škrobom, soľou a korením.
Tekvicu zalejeme mliečnou zmesou a zamiešame. Varíme ju za občasného miešania približne 5 minút. Keď zmäkne, množstvo mlieka by malo pokryť jej objem. V prípade potreby ale pokojne dolejte trochu vody alebo vývaru, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu. Prívarok ešte varíme približne 5 minút, kým nebude tekvica hotová. Podávame ho s volským okom, pečivom a posypaný čerstvými bylinkami. Kto má rád kyslejšie chute, môže si prívarok pokvapkať trochou octu.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.