INGREDIENCIE:
- 1 ks sardiniek v konzerve (125 g)
- 1/2 masla (125 g)
- 3 vajcia
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 ČL horčice
- 1 ČL kečupu
- 2 – 3 zavárané uhorky
- 2 plátky zaváranej kápie
- soľ
- cviklové a hrachové klíčky na ozdobu
POSTUP:
Maslo vyberieme z chladničky a necháme pri izbovej teplote zmäknúť. Vajcia umiestnime do vody a uvaríme ich na tvrdo. Od zovretia varíme 8 minút. Po uvararení ich ocedíme, zalejeme studenou vodou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vajíčka očistíme, rozrežeme, vyberieme žĺtka. Bielka pokrájame na malé kocky. V mixéri rozmixujeme očistené sardinky, zmäknuté maslo, žĺtka, horčicu, kečup a pokrájanú cibuľu. Uhorku a kápiu pokrájame na drobné kocky. Rybaciu nátierku premiestnime do misky a zmiešame s pokrájanou uhorkou, kápiou a bielkami, dochutíme soľou. Chlebíčky s natretou nátierkou ozdobíme cviklovými a hrachovými klíčkami.
Dobrú chuť!