INGREDIENCIE:
- 200 ml Body&Future mandľového mlieka
- 300 g hladkej celozrnnej múky alebo pšeničnej hladkej múky
- 1 ks prášku do pečiva
- 165 g hnedého cukru
- 1 ks škoricového cukru
- 125 ml rastlinného oleja
- 130 ml šťavy z 2 pomarančov
- kôra z 2 pomarančov
- 1 ks pomaranču
- 1 ČL vanilkovej esencie
- podľa potreby rastlinné maslo (na potretie formy)
- podľa potreby cukor (na potretie formy)
POSTUP:
Podlhovastú formu vymažeme rastlinným maslom a posypeme cukrom. Rúru si vyhrejeme na 180°C. Pripravíme si väčšiu misku, v ktorej zmiešame múku a prášok do pečiva. Pridáme hnedý a škoricový cukor. Pomaranče si dôkladne umyjeme pod horúcou vodou. Nastrúhame si pomarančovú kôru a vytlačíme šťavu. V osobitnej miske zmiešame rastlinný olej, pomarančovú šťavu, kôru a pridáme vanilkový extrakt. Mokré ingrediencie zmiešame so suchými a dôkladne premiešame, aby sa spojili. Pomaranč ošúpeme, pokrájame a naukladáme ho na dno formy. Takto pripravenú formu zalejeme cestom. Vložíme do vyhriatej rúry a na strednej mriežke pečieme približne 45-55 minút. Okraje chlebíka by nám mali zhnednúť, prípadne môžeme urobiť test špajdľou. Vyberieme chlebík z rúry a necháme ho vychladnúť. Chlebík pokrájame a pred servírovaním ho môžeme posypať práškovým cukrom. Vôňa chlebíka Vám navodí príjemnú atmosféru a Vy si ho môžete vychutnať v perfektnej kombinácii so zázvorovým alebo rooibos čajom.
Dobrú chuť!