INGREDIENCIE:
Tiež milujete cestoviny a jednoduchosť? Pripravte si s nami cestoviny na štýl Aglio e Olio. Tento recept zvládnu aj úplní začiatočníci.
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 400 g cestovín penne alebo špagety
- 5 PL olivového oleja
- 6 strúčikov cesnaku
- 100 g parmezánu
- 1 ks cukety (podľa chuti)
- 5 – 6 ks cherry paradajok
- 1 hrsť petržlenovej vňati (podľa chuti)
- 1 hrsť oregána
- 1 štipka chilli vločiek
- 1 štipka soli
POSTUP:
👉 Cestoviny dáme uvariť podľa návodu v slanej vode. Ideálne, aby boli al dente.
👉 Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme k nemu na plátky pokrájaný cesnak, ktorý chvíľku opražíme. Netreba ho nechávať dlho, aby nám cesnak nezhorkol. Následne pridáme čili a do toho zamiešame uvarené cestoviny.
👉 Na druhej panvici na olivovom oleji pripravíme nakrájanú cuketu, nadrobno nakrájaný cesnak a posypeme trošku oregánom. Premiešame. Nakoniec prihodíme cherry paradajky a vypneme. Túto zmes pridáme k základu k cestovinám.
👉 Na záver si postrúhame parmezán, ktorým posypeme hotové jedlo. Pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a dozdobíme bazalkou.
TIP: Ak sú cestoviny suchšie, tak na záver podlejte cestoviny vodou z uvarených cestovín. Cestoviny budú vláčnejšie.
Dobrú chuť!