Pečený kari karfiol so šalátom z čiernej šošovice

in
Pečený kari karfiol so šalátom z čiernej šošovice

INGREDIENCIE:

  • karfiol
  • kari korenie
  • olivový olej
  • soľ
  • edamame sójové bôby
  • maldon soľ
  • čierna šošovica
  • sušené paradajky v oleji
  • orientálne korenie, príp. korenie na zeleninu
  • cherry paradajky
  • avokádo
  • tahina sézamová pasta
  • uhorka
  • pažítka

POSTUP:

Karfiol nakrájame na hlavičky a dáme variť do vriacej osolenej vody 8 minút. Vychladnuté karfiolové hlavičky pokrájame na plátky a poukladáme na papier na pečenie. V miske zmiešame olivový olej, kurkumu, soľ a potrieme karfiol. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 20-30 minút. Čiernu šošovicu prepláchneme a varíme v osolenej vode 20 minút. Edamame sójové bôby nasypeme do vriacej vody a varíme 3 minúty. Uvarenú šošovicu precedíme a zmiešame s pokrájanými sušenými paradajkami, avokádom, uhorkou, cherry paradajkami a olientálnym korením prípadne korením na zeleninu. Šalát z čiernej šošovice podávame s pečeným karfiolom, edamame a oblejeme sézamovou pastou. Hotovo!

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s chudnemjedlom.