INGREDIENCIE:
- karfiol
- kari korenie
- olivový olej
- soľ
- edamame sójové bôby
- maldon soľ
- čierna šošovica
- sušené paradajky v oleji
- orientálne korenie, príp. korenie na zeleninu
- cherry paradajky
- avokádo
- tahina sézamová pasta
- uhorka
- pažítka
POSTUP:
Karfiol nakrájame na hlavičky a dáme variť do vriacej osolenej vody 8 minút. Vychladnuté karfiolové hlavičky pokrájame na plátky a poukladáme na papier na pečenie. V miske zmiešame olivový olej, kurkumu, soľ a potrieme karfiol. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 20-30 minút. Čiernu šošovicu prepláchneme a varíme v osolenej vode 20 minút. Edamame sójové bôby nasypeme do vriacej vody a varíme 3 minúty. Uvarenú šošovicu precedíme a zmiešame s pokrájanými sušenými paradajkami, avokádom, uhorkou, cherry paradajkami a olientálnym korením prípadne korením na zeleninu. Šalát z čiernej šošovice podávame s pečeným karfiolom, edamame a oblejeme sézamovou pastou. Hotovo!
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s chudnemjedlom.