INGREDIENCIE:
na pečené bataty potrebujeme:
- 2 sladké bataty
- 2 PL medu
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL soli
- 3 ČL čerstvého kôpru
na tahini dressing potrebujeme:
- 3 PL tahini pasty
- 2 PL medu
- 1 citrón
- 1/4 ČL soli
- 2-3 PL vody
na šampiňóny potrebujeme:
- 100 g šampiňónov
- 1 PL ghee masla
POSTUP:
Bataty zemiaky očistíme, nakrajáme na koliska s hrúbkou 1 cm, koliska prepolíme. Vzniknú nám mesiačiky. Nakrájané bataty vložíme do misy a zmiešame ich s medom, olivovým olejom, soľou a kôprom nakrájaným na malé kúsky. Bataty poukladáme na papier na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 20 minút, následne zemiaky otočíme a pečime ďalších 15 – 20 minút. Ak máte na rúre grilovaciu funkciu, bataty ugrilujte približne 3-5 minút, budú chrumkavé. Dressing pripravíme zmiešaním: tahini pasty, medu, citrónovej šťavy z jedného citrónu, soli a na záver zriedime s vodou. Na panvici roztopíme ghee maslo a osmahneme z každej strany pokrájané šampiňóny. Pečieme približne 2 minúty, šampiňóny by mali byť jemene hnedé. Upečené bataty podávame so šampiňónmi, tahini dressingom a extra prokrájaným kôprom. Ozdobiť môžeme sézamovými semienkami.
Dobrú chuť!