Losos so sladkými zemiakmi a pyré z hrášku

in
Losos so sladkými zemiakmi a pyré z hrášku

2 porcie, 35 minút

Výborný recept pre všetkých milovníkov lososa. Vyskúšajte ho v spojení so sladkými zemiakmi a pyré z hrášku – je to neodolateľná kombinácia, navyše bohatá na bielkoviny, zdravé tuky a kopec vitamínov a minerálov. Lososa si pripravíme v rúre naraz spolu so sladkými zemiakmi. Ak potrebujete pripraviť viac ako 2 porcie, môžete ich upiecť zvlášť, prípadne lososa pripraviť rovnakým spôsobom v teplovzdušnej fritéze.

INGREDIENCIE:

  • 500 g sladkých zemiakov
  • 300 g filet z lososa
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 80 g kozieho syru (mäkký variant)
  • 50 ml vody
  • čerstvé mleté čierne korenie
  • 1/2 citróna
  • olivový olej
  • soľ
  • čerstvé bylinky (napríklad koriander)

POSTUP:

Zemiaky poriadne umyjeme, môžeme no nemusíme ich aj ošúpať, odrežeme z nich konce a nakrájame ich na kolieska. Kolieska poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie, zľahka ich osolíme a pokvapkáme olivovým olejom (nie extra panenským). Lososa dáme na papier na pečenie k zemiakom, zľahka ho osolíme, opepríme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Lososa prikryjeme alobalom a spolu so zemiakmi ho pečieme 20 minút pri 180 stupňoch. Ku koncu ho môžeme odokryť od alobalu. Hrášok v hrnci zalejeme s 50 ml vody a necháme ho 5 minút prevrieť. Potom do neho vmiešame kozí syr, štipku soli, mletého pepru a rozmixujeme ho pomocou tyčového mixéra na pyré. Upečeného lososa podávame so sladkými zemiakmi, pyré a čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.